روز 30 اردیبهشت، دکتر ح. م. صدیق در پژوهشکده‌ی اقوام جهت شرکت در جلسه‌ی هم‌اندیشی اقوام به ریاست حجت الاسلام یونسی - دستیار ویژه‌ی ریاست محترم جمهور در امور اقوام- حضور یافتند. در این جلسه‌ی 3 ساعته که آقای دکتر اکبری بیرق به عنوان یکی از برگزارکنندگان این نشست و 18 نفر از نخبگان و اساتید دانشگاه‌های کشورمان حضور داشتند، درباره‌ی انتخاب روزی به عنوان «روز ملی اقوام ایرانی» یا «روز اتحاد ملی اقوام ایرانی» هم‌اندیشی شد. گزارش این خبر را به نقل از «اصلاح وب» و «نوید آذربایجان در زیر می‌خوانیم:

بنا بە گزارش «اصلاح وب» بە نقل از صفحەی شخصی علی یونسی در شبکەی اجتماعی فیسبوک، امروز سەشنبە ۳۰ اردیبهشت‌ماە جاری، وی همراە چند تن از اساتید دانشگاە و نخبگان مرتبط با مسائل قومی دربارەی اینکە قرار است روزی به عنوان «روز ملی اقوام ایرانی» یا «روز اتحاد ملی اقوام ایرانی» نامگذاری شود، بە بحث و گفتگو نشستند. دستیار ویژه‌ی رییس جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی در ادامە نوشت: «حاضرین در جلسه مباحث ارزشمندی را مطرح کردند و هر کدام پیشنهادهایی داشتند که جالب و قابل توجه بود. برخی عید نوروز را مناسب می‌دانستند و برخی دیگر سالروز وقایع تاریخی مانند مشروطه را.»
وی ضمن تشکر و قدردانی از اساتید و اندیشمندان حاضر در نشست، از همراهان و صاحبنظران درخواست کرد کە اگر در مورد عنوان این روز و اینکه چه روزی برای این عنوان مناسب است، پیشنهادی دارند، در ذیل خبر مندرج در صفحەی شخصی‌اش، مطرح نمایند.


به گزارش هفته‌نامه‌ی «نوید آذربایجان» در  این جلسه هم اندیشی که توسط  مرکز پژوهشکده اقوام ریاست جمهور ی تشکیل شد  جمعی از اساتید و نخبگان مسائل اقوام حضور داشتند.حجت الاسلام یونسی دستیار ویژه دکتر روحانی در مسائل اقوام گفت بناست روزی بعنوان " روز ملی اقوام ایرانی " یا " روز اتحاد ملی اقوام ایرانی " نامگذاری شود.

دکتر حسین محمدزاده صدیق گفت: اینجانب در جلسه هم اندیشی اقوام که  به دعوت حجت الاسلام  علی یونسی شرکت کردم. آنچه در این جلسه مطرح و پیشنهاد کردم همان هایی بود که در مصاحبه با ویژه نامه عید نوروز نوید آذربایجان گفته بودم و آن اینکه در سراسر ایران درسی به اسم زبان و فرهنگ بومی در همه مقاطع تحصیلی تا سطح دانشگاه تدریس شود مثل درس معارف، تربیت بدنی، زبان و ادبیات فارسی که  در همه مقاطع تدریس می شود و در این درس زبان و فرهنگ بومی همه نخبگان همان زبان و فرهنگ کار تدوین و تهیه کتاب را تحت نظر آموزش و پرورش و وزارت علوم بر عهده گیرند. البته باید کار کارشناسی صورت گیرد و ممکن است حتی سالها طول بکشد.

 وی افزود:موضوعی که من در این جلسه مطرح کردم این بود با اجرای این طرح مسائل قومگرایی و ... که در حال مطرح شدن می باشد برچیده خواهد شد چون هر ایرانی احساس خودی خواهد کرد، گویش خود، زبان خود، آداب و رسوم و فرهنگ خود، فولکلور خود و مفاخر خود را در این درس در طول دوران تحصیل مدرسه ای و دانشگاهی یاد خواهد گرفت.

این استاد دانشگاه در ادامه گفت:در این نشست بنده طرح را به صورت کلی بیان کردم و جزئیات این طرح هم آماده شده و در آینده ارائه خواهم کرد.

 عضو شورای نویسندگان نویدآذربایجان تاکید کرد:من در این جلسه به آقای یونسی هم عرض کردم که اگر در خصوص زبانهای مادری تصمیم گیری صحیحی اتخاذ نشود با واکنش مردم مواجه خواهند شد و وی هم گفت که جلسه ای را با وزیر آموزش و پرورش داشته اند و دولت نیز در برای آموزش زبانهای مادری عزم جدی دارد.

ضمنا به آن نکته هم اشاره کردم که دشمن اگر امروز بر طبل تفرقه میان اقوام می کوبد روی موضوع زبان مادری اقوام تمرکز کرده و شما باید این بهانه را از دست دشمن بگیرید.

در این نشست 18 نفر حاضر بودند و اداره‌ی این جلسه را آقای دکتر اکبری بیرق بر عهده داشتند.

 


برای مطالعه‌ی «طرح دکتر صدیق» اینجا کلیک کنید.

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید